Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki

Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki
Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 804 kalorie, 43g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $8.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sól, szalotka, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym, Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet, oraz Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. doprawić filety solą i pieprzem po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Niech filet mignon odpocząć w temperaturze pokojowej przez 20 minut. Podczas odpoczynku steki przygotować balsamiczny sos Teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Filet MignonFilet Mignon
StekStek
3
Na patelni z sosem roztopić masło do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj szalotki i czosnek; gotować przez 3 minuty lub aż aromaty są miękkie i słodkie (uważaj, aby upewnić się, że nie spalić szalotki lub czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
5
Dodać ocet balsamiczny; doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu obniżyć temperaturę. Dusić przez 15 minut, aż sos zmniejszy się o połowę. Balsamiczny powinien być gruby, błyszczący i pokrywać tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
SOSSOS
6
Dodać cukier, bulion, sos sojowy i mirin. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, natychmiast włączyć ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
7
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać olej do gotowania i zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Filety stekowe ułożyć na patelni, nie dotykając. Gotować przez 2 minuty, obrócić steki i gotować dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć steki na nieczystą blachę do pieczenia; wstawić do piekarnika. Gotować przez 4-6 minut; w zależności od pożądanego stopnia doness. W przypadku średnio rzadkich, wewnętrzna temperatura filetu mignon powinna wynosić 140 ° F-150°F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filet MignonFilet Mignon
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć na talerz i odstawić na 5 minut przed podaniem.
12
Podawać z balsamicznym teriyaki polane stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn