Grillowany stek z antrykotu w sosie pomarańczowym

Grillowany stek z antrykotu w sosie pomarańczowym
Grillowany stek z antrykotu w pomarańczach to danie główne dla 2 osób. Za 4,21 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 623 kalorie , 40 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka steka z antrykotu wołowego, sosu sojowego, soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Stek z antrykotu z sosem grzybowym , Azjatycki stek z antrykotu i Kubański stek z antrykotu z sałatką z awokado i pomidorów .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj pierwsze dziewięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlej 1 szklankę marynaty do dużej, zamykanej plastikowej torby; przykryj i wstaw pozostałą marynatę do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Dodaj wołowinę do woreczka. Zamknij i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Odcedź i usuń marynatę z wołowiny. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 10-12 minut z każdej strony lub do momentu, aż wołowina osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°), często polewając odłożoną marynatą i raz obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn