Grillowany stek z antrykotu w sosie pomarańczowym

Grillowany stek z antrykotu w pomarańczach to danie główne dla 2 osób. Za 4,21 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 623 kalorie , 40 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka steka z antrykotu wołowego, sosu sojowego, soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Stek z antrykotu z sosem grzybowym , Azjatycki stek z antrykotu i Kubański stek z antrykotu z sałatką z awokado i pomidorów .
Instrukcje
W misce wymieszaj pierwsze dziewięć składników.
Wlej 1 szklankę marynaty do dużej, zamykanej plastikowej torby; przykryj i wstaw pozostałą marynatę do lodówki.
Dodaj wołowinę do woreczka. Zamknij i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i usuń marynatę z wołowiny. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 10-12 minut z każdej strony lub do momentu, aż wołowina osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°), często polewając odłożoną marynatą i raz obracając.