Grillowany stek w stylu koreańskim z kiszonką na plażę

Koreański Grillowany stek z wieszakiem na plażę może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 756 kalorii, 41g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka octu ryżowego, unseasoned ocet ryżowy, syrop kukurydziany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: stek z grilla z koreańskimi smakami i pikantnymi naleśnikami ziemniaczanymi, Grillowany Stek Po Koreańsku, oraz Michael Symon ' s Grillowany stek w stylu koreańskim.
Instrukcje
Octy, cukier i sól ubić w misce z 3 szklankami wody, aż cukier się rozpuści. Połowę rzodkiewki. Pokrój kalarepę, buraki, daikon i czarną rzodkiewkę na bardzo cienkie (1/16 cala.) plastry-najłatwiej użyć mandoliny lub robota kuchennego z ostrzem do krojenia.
Arbuz pokroić w 1-in. kości. Umieść każde warzywo lub owoc w swoim własnym słoiku, delikatnie ubić go i przykryć solanką. Chłód, kryty, 1 dzień.
Ubić soję, cukier, syrop kukurydziany, ocet ryżowy, czosnek, imbir, olej sezamowy i pieprz w misce z 1/2 szklanki wody. Dodaj wołowinę do 1-gal. zamykana torba, dodać marynatę i schłodzić przez noc, obracając kilka razy.
Grill grzewczy do średnio-wysokich (450). Ruszt do gotowania oleju z wadą olejowanych ręczników papierowych. Wyciągnij stek z marynaty (wyrzuć marynatę). Stek z grilla z pokrywką w dół, obracając w razie potrzeby, aż pojawią się ślady grilla, 7 do 10 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Przenieś na talerz i pozostaw 10 minut.
* Czarne rzodkiewki mają śnieżnobiałe wnętrza i pikantne kopnięcie. Znajdź ich na targu i w sklepach spożywczych.
Make-ahead & wskazówki dotyczące pakowania: zrób ogórki i marynuj wołowinę 1 dzień wcześniej. Przynieś ogórki na plażę w słoikach i wołowinę w torbie, wszystko schłodzone.