Przepis Grillowany stek Tri-Tip z salsą paprykową może być wykonany w około 35 minut. Na 2,65 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ząbków czosnku, soli, pietruszki i zielonej cebuli. Przepis ten zachwycił 473 osoby. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Grillowany marynowany tri-Tip stek z czerwoną papryką Cilantro Pesto {Giveaway}, Pikantne grillowane Tri-Tip z Trio salsy, oraz Grillowany stek Tri-Tip z melasą marynatą Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marynować stek: przygotować marynatę w dużej misce, mieszając razem wszystkie składniki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieścić stek w misce i płaszcz ze wszystkich stron z marynaty. Marynować przez 20 minut podczas podgrzewania grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przygotuj grill: przygotuj grill na bezpośrednie wysokie ciepło. Jeśli używasz węgla drzewnego, użyj około 5 funtów węgli. Brzeg węgle tak, że więcej z nich są po jednej stronie niż po drugiej, tak, że masz wysoką strefę ciepła i dolnej strefy ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Wytrawny stek, posypać solą i pieprzem: gdy grill będzie gotowy i gorący, wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Płatki Warzywne
5
Obficie posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
(albo Zwykłe)
1
Umieść tri-tip na gorącej stronie grilla. Nie zdejmuj pokrywy i uważaj na flary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2
Jak mięso Brązy, każdy tłuszcz topi się i kapać na węgle powodując flary-ups. Są w porządku, o ile nie wymkną się spod kontroli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Trzymaj tri-tip wokół grilla z dala od płomieni, jeśli staną się zbyt wysoko. Brązowa studnia po obu stronach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Przenieś stek na niższą stronę grilla na ciepło: gdy stek tri-tip jest rumiany na całym, przenieś go na niższą stronę grilla na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Przykryj grill i zamknij otwory wentylacyjne na tyle, aby utrzymać temperaturę około 300-325 ° F w grillu. (Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, możesz umieścić termometr do mięsa przez otwory wentylacyjne, aby zmierzyć ciepło.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki Warzywne
6
Jeśli używasz grilla gazowego, wyłącz jeden z palników i przesuń mięso nad tym palnikiem w celu pośredniego ogrzewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
Sprawdzić temperaturę: trzy końcówki gotować, aż termometr do mięsa wskaże 54° Po włożeniu do najgrubszej części mięsa (15-30 minut, w zależności od grubości mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1
Zdjąć z grilla, przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Smażone Krewetki
2
Dodać salsa: zrobić Salsa papryka mieszając razem wszystkie składniki salsy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Zęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Pokrój tri-tip w 1/4-calowe plastry w poprzek ziarna mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Podawać z salsą z papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do steków Tri Tip. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.