Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet
Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 50g białka, oraz 22g tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka cabernet sauvignon, pieprz, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany stek pieprzowy z sosem śmietanowym Brandy, Grillowany Schab jagnięcy z sosem Cabernet-miętowym i puree czosnkowym, oraz Grillowany stek Balsamiczno-czosnkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Pokroić stek na 8-uncjowe porcje i lekko zmiękczyć młotkiem. Pył z rozdrobnionym czarnym pieprzem i koszerną solą. Do steka wciśnij sól i pieprz dłonią.
Przełożyć steki do naczynia do pieczenia i wstawić do lodówki.
Marynować od 4 do 8 godzin.
W średnim sosie patelni na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i cebulę i lekko podsmażyć, aż cebula są karmelizowane.
Dodać czosnek i gotować, aż czosnek zacznie brązowieć. Deglaze z winem i octem balsamicznym.
Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu i zmniejszyć na 20 do 30 minut, aż mieszanina zmniejsza się do 3/4 szklanki.
Umieść steki na gorącym grillu. Przesuń raz na pierwszej stronie, aby zaznaczyć steki, gotować przez 5 minut i odwrócić, ponownie tylko raz, aby zaznaczyć stek, gotować przez 4 minuty. Po osiągnięciu pożądanej doneness, wyjąć steki z grilla i pozostawić na 3 do 4 minut.
Odcedź mieszaninę wina i wróć do ciepła, aby zmniejszyć przez 5 minut lub do momentu utworzenia gęstego syropu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.