Grillowany Stek Meksykański

Grillowany stek meksykański może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 402 kalorie, 51g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka papryki jalapeno, oliwa z oliwek, stek flanka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Spróbuj Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi, oraz Grillowane hamburgery z polędwicy z sosem Stekowym domowej roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tost nasiona kminku w średnim saute patelni na średnim ogniu przez 5 minut, lub aż pachnące.
W blenderze połącz nasiona kminku, jalapenos, czosnek, pieprz, sok z limonki i sól. Mikser pulsować, Aby drobno posiekać składniki.
Dodać olej i kolendry i puree, aż będzie gładka.
Lekko przebij obie strony mięsa nożem, aby marynata przeniknęła.
Umieścić mięso w dużej plastikowej torbie lub misce, wlać marynatę i dobrze płaszcz. Marynować w lodówce przez 24 do 48 godzin.
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Wyjąć mięso z marynaty i wyrzucić pozostałą marynatę. Gotować na wysokiej, 1 do 2 minut na stronę, do podsmażenia mięsa. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować przez dodatkowe 3 do 4 minut na stronę, lub aż osiągnie pożądaną doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.