Grillowany stek i sałatka warzywna z sosem Chipotle Chimichurri
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowoamerykańskich przepisów, więc spróbuj grillowanego steka i sałatki warzywnej z sosem Chipotle Chimichurri. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Na 8,74 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Idź do sklepu i odebrać olej roślinny, stek i sałatka, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, oraz Sałatka Flankowa z sosem Chimichurri.
Instrukcje
1
Zrób Chimichurri dressing: w robocie kuchennym wiruj wszystkie składniki, z wyjątkiem chipotli, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chimichurri
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Przełożyć do małej miski i wymieszać z Chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przygotować stek i sałatkę: stek i cukinię natrzeć olejem, a następnie posypać 1 łyżeczką. każda sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cukinia
Stek
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
4
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Stek z grilla, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Przenieś do deski, namiotu luźno z folią i pozostaw 5 minut. Tymczasem, grill cukinia i papryka, obracając od czasu do czasu, aż grill znaki pojawiają się na cukinii (4 minuty) i papryka są czernione (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Folia Aluminiowa
7
Paprykę umieścić w misce i przykryć. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać, łodygi, nasiona i pokroić w kostkę. Pokrój stek po przekątnej na cienkie paski, a następnie pokrój kawałki na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Ziarna
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Cukinię przeciąć na pół na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
9
Sałatę wrzucić do miski z połową dressingu, a następnie podzielić na talerze. Podziel cukinię, paprykę, stek i plastry awokado między talerze, a następnie skropić Pozostałe chimichurri na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Awokado
Papryka
Chimichurri
Cukinia
Sałata
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dekorujemy rzodkiewkami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rzodkiewka
11
* Silverskin to cienka, błyszcząca tkanka łączna Na Zewnątrz mięsa, która staje się ciągła podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
12
Usuń go ostrym nożem lub poproś rzeźnika, aby to zrobił.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.