Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym

Grillowany stek i cebula z Rozmarynowo-balsamicznym sosem maślanym to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz steki z Nowego Jorku, cebulę, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym, Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą, oraz Grillowana czerwona cebula z octem balsamicznym i rozmarynem.
Instrukcje
Roztopić 6 łyżek masła w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mieloną szalotkę i gotować, aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać ocet i rozmaryn i gotować na wolnym ogniu, aż syropy i zmniejszona do 1/2 szklanki, o 6 protokół.
Usuń z ognia (sos balsamiczny oddzieli się w stanie stojącym).
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Obierz słodką cebulę, a następnie pokrój w grube na 1/2 cala okrągłe. Szaszłyk poziomo z wykałaczkami, aby zachować nienaruszone. Szalotki obrać; przeciąć na pół wzdłuż. Wykończyć końce korzeniowe i wierzchołki pora.
Przeciąć na pół wzdłuż; spłukać, aby usunąć brud. Wykończyć końce korzeniowe zielonej cebuli.
Umieść słodką cebulę, szalotkę, pory i zieloną cebulę na blasze do pieczenia i skropić olejem; wrzucić.
Steki posypać solą i pieprzem. Grill słodkie cebule, szalotki, pory, i zielona cebula do miękkości, obracając często, o 5 minut dla zielonej cebuli i 10 minut dla słodkiej cebuli, szalotki, i pory. Przenieść cebulę do chłodniejszej części grilla, aby utrzymać ciepło. Steki z grilla do pożądanej doneness, około 7 minut na stronie średnio rzadkie.
Steki i cebulę przełożyć na talerz; przykryć.
Z sosu balsamicznego wyjąć gałązki rozmarynu, dodać sok pomarańczowy i zagotować na wolnym ogniu.
Wyjmij rondel z ognia; dodaj pozostałe 2 łyżki schłodzonego masła i ubijaj, aż się stopi i sos będzie gładki. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Skropić trochę sosu na steki i cebulę.
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.