Grillowany stek Flankowy z salsą Cruda

Grillowany stek Flankowy z salsą Cruda
Grillowany stek Flankowy z salsą Cruda może być właśnie Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,92 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Jest idealny do Czwarty Lipca. Mieszanka szarej soli i pieprzu, oregano, liści oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Z łyżką wynik 67% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Grillowany stek Flankowy z salsą konfetti, Grillowany stek z flanki z salsą kukurydzianą, oraz Grillowany Stek Flankowy Z Salsą Verde.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: drewniane szaszłyki, moczone w wodzie przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
2
Przygotuj grill i pozwól mu się spalić na średnie węgle. Rdzeń pomidory i przeciąć X przez skórę na spodzie każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
W misce wrzucić pomidory, cebulę, paprykę i chiles z 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek; doprawić solą i pieprzem. Zabezpiecz chili metalowymi lub nasączonymi drewnianymi szaszłykami, aby nie wpadły przez ruszt do grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Pomidory umieścić na grillu, z boku X i z dala od bezpośredniego ciepła, z innymi warzywami. Przykryj grill i gotuj, obracając cebulę, paprykę i chiles, aby równomiernie zwęglać, aż pomidory zmiękną, ale nadal są wystarczająco mocne, aby same stanąć, a cebula, papryka i chiles są pęcherze, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Paprykę i chiles włożyć do miski i przykryć do pary i poluzować Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Niech pomidory ostygną do temperatury pokojowej. W dużej, płytkiej misce połączyć 4 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, ocet, oregano. Doprawić solą i pieprzem, do smaku. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Obierz grillowane warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
8
Pomidory pokroić na pół poziomo i wycisnąć nasiona na sito zawieszone nad miską, aby złapać soki. Cebulę i pomidory drobno posiekać. Powrót miazgi pomidorowej i wszelkie soki z deski do krojenia do miski trzymając soki pomidorowe. Nasiona i posiekać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Paprykę pokroić w drobną kostkę. Rozgnieść chili i smak, aby określić ich ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
10
Dodaj wszystkie warzywa z mieszaniną oliwy z oliwek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
11
Dobrze wymieszać przed podaniem makaronu lub steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
12
Doprawić stek solą, pieprzem i posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Grill, obracając raz, aż do smaku, około 10 minut na rzadkie mięso (aby gotować w pomieszczeniu, spróbuj żeliwa, patelni lub patelni bistecca). Minutę przed usunięciem steku z ognia, top z oregano i Gorgonzola.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
GorgonzolaGorgonzola
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Przełożyć na deskę do krojenia, skropić kolejną 1 łyżką oliwy z oliwek, a pozostałe 1/2 łyżeczki oregano pokruszyć na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Pozostaw na około 5 minut.
15
W międzyczasie posmarować chleb z obu stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj chleb z obu stron, aż Na Zewnątrz będzie brązowy i chrupiący, ale nadal miękki w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
Mięso na przekątnej pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na półmisku lub talerzach, na chrupiącym chlebie. Top z około 1/4 szklanki Cruda Salsa, na kromkę chleba skropione na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
17
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Avalon Napa Merlot z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Avalon Napa Merlot
Avalon Napa Merlot
Merlot 2010 pokazuje swoją głębię dzięki bogatemu kolorowi granatu. Aromaty śliwki, kompot brzoskwiniowy, tytoń, rabarbar i anyż wypełniają szklankę. Karmelizowany cukier i nuty wanilii z starzenia się dębu uzupełniają aromaty dojrzałych owoców. Cechy owoców górskich pokazują intensywność smaków owocowych. Wpis cieszy się słodkimi jagodowymi nutami olallieberry, a następnie finiszem konserw jeżyny. Dąb nadawał smaki mokki i prażonej brioche, które łączą się i uzupełniają bogate warstwy owoców. Rafinowane taniny wspierają to zrównoważone wino. W miarę jak ten średnio/ciężki Merlot rozwija się w szkle, można cieszyć się trwającymi soczystymi, ciemnymi nutami jagodowymi, odrobiną przyprawy kakaowej rozwijającej się w środku i utrzymującym się wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn