Grillowany stek chrzanowy z sałatką grzybową
Grillowany stek chrzanowy z sałatką grzybową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz grzyby, takie jak ostrygi, oliwa z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z grillowanego steka z sosem chrzanowym, Sałatka z grillowanego steka z sosem chrzanowym, oraz Stek z Rib-Eye z kremem Chrzanowo-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce, połączyć chrzan, 2 łyżki. olej i czosnek.
Połowę mieszanki rozprowadzić na jednej stronie steku.
Używając wad z olejowanych ręczników papierowych i szczypiec, ruszt do gotowania oleju.
Połóż stek, sos od strony dołu, na ruszcie.
Pozostały sos rozprowadzić na wierzchu. Grill stek, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, 10 minut dla średnio rzadkie. W międzyczasie grilluj grzyby obok steka, aż pojawią się ciepłe i grillowe znaki, około 6 minut.
Przełożyć stek na deskę do krojenia i posypać solą morską. Namiot z folią i odstawić na 10 minut.
Pieczarki włożyć do średniej miski.
Dodaj mche, pozostałe 2 łyżki. olej, sok z cytryny, sól koszerna i pieprz, i delikatnie wrzucić do połączenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.