Grillowany stek Azjatycki z sałatką z Mango

Grillowany Azjatycki stek z sałatką z mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka sosu sojowego o niższej zawartości sodu, kolendra, stek z boku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany stek Azjatycki z sałatką z Mango, Grillowany Stek Azjatycki, oraz Grillowany Stek Azjatycki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Pokrojoną kolendrę, 1 łyżkę cukru i kolejne 4 składniki (przez sos sojowy) Połącz w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać wołowinę; odstawić 15 minut.
Usuń wołowinę z marynaty; marynata rezerwowa.
Umieścić wołowinę na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania.
Mżawka z zastrzeżoną marynatą. Grill 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z grilla; przykryć folią.
Odstawić 5 minut; pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Połączyć sok z limonki, 2 łyżki wody, masło orzechowe, pozostałe 2 łyżeczki cukru i pieprz w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Dodać sałatę i kolejne 4 składniki; wrzucić do herbu. Sałatkę podzielić równomiernie na 4 talerze; na wierzchu równomiernie z mango.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.