Grillowany solony mostek wołowy lub stek z flanki

Grillowany solony mostek wołowy lub stek z flanki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 382 kalorie, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz mostek wołowy, grubą sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem, Grillowany Stek Z Flanki, oraz Grillowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mięso opłukać i równomiernie natrzeć solą ze wszystkich stron. Przykryć i schłodzić przez 2 do 3 godzin. Mięso dobrze opłukać i osuszyć. Natrzeć olejem.
Aby ugotować mostek, przekręć grill gazowy na wysoki, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez 10 minut. Wyłącz wszystkie oprócz jednego palnika obwodowego i zmniejsz ciepło do średniego lub niskiego, aby utrzymać temperaturę od 225 do 250 (sprawdź termometrem do grilla lub zewnętrznym termometrem do grilla i otwórz pokrywę w razie potrzeby, aby temperatura spadła podczas gotowania).
Połóż mostek, grubą stronę w dół, na grillu jak najdalej od płomienia. Zamknąć pokrywkę i gotować, obracając mostek około co 1 1/2 godziny, aż mięso łatwo przebije ostrym nożem (będzie twarde, ale nie twarde)i lekko rumiane, łącznie 5 do 5 1/2 godziny.
Aby ugotować stek, połóż mięso na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub bezpośrednio na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę, jeśli używasz grilla gazowego. Gotuj, obracając raz, aż steki flankowe zostaną wykonane według własnych upodobań( wycięte do testu), 7 do 9 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Przenieść mięso na półmisek i odstawić na co najmniej 5 minut.
Pokroić w cienkie plasterki.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek wołowy można sparować z Shiraz, Tempranillo i Zinfandel. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. K Vintners Morrison Lane Syrah z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![K Vintners Morrison Lane Syrah]()
K Vintners Morrison Lane Syrah
Najstarsze nasadzenia Syrah w Dolinie Walla Walla, Południowo - wschodnie stoki, nieco chłodniejsze miejsce u podnóża Gór Błękitnych. Ciasno nawinięte na długie życie. Prażona Ziemia, lawenda, suszone zioła i wędliny. Poważny rodowód, poważne wino.