Grillowany serowy chleb oliwkowy
Grillowany serowy chleb oliwkowy to wegetariański przepis lakto ovo na 6 porcji. Za 1,25 USD za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 55 g tłuszczu i łącznie 709 kalorii . Jeśli masz pod ręką ser pepper jack, serek śmietankowy, oliwki i kilka innych składników, możesz je przygotować. Jest ono dostarczane przez Foodnetwork. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Chleb foccacia z suszonymi pomidorami, oliwkami, rozmarynem i tymiankiem , Jak zrobić łatwy chleb czosnkowy z serem i Foccacia z bazylią, oliwkami i fetą .
Instrukcje
W misce wymieszaj ser pepper jack, oliwki, masło, serek śmietankowy i proszek czosnkowy mikserem ręcznym, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozsmaruj mieszankę serową na pokrojonych połówkach chleba i złóż połówki razem.
Zawiń bochenek w folię aluminiową i połóż na grillu, lub jeśli pieczesz pod brojlerem. Grilluj lub piecz, 4 cale od ognia, obracając raz, aż brzegi chleba będą chrupiące i złote, a mieszanka serowa się rozpuści, około 10 do 15 minut w sumie.
Przełóż chleb na deskę do krojenia, pokrój i podawaj na gorąco.