Grillowany Schab jagnięcy z sosem Cabernet-miętowym i puree czosnkowym
Grillowany Schab jagnięcy z sosem Cabernet-miętowym i puree czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 936 kalorii, 15g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pietruszkę, liście mięty, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z czerwonym winem, czosnkiem, rozmarynem i miętą, Kotlety jagnięce i wczesna sałatka wiosenna i puree czosnkowo-miętowe groszek-N-ziemniaki, oraz Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jagnięcinę opłukać i osuszyć. Posiekać 10 ząbków czosnku. W 8-na 10-calowym naczyniu do pieczenia, wymieszać połowę posiekanego czosnku, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet, szalotki, tymianek, pietruszka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Pietruszka-nać
Ocet
Goździki
Czosnek
Pieprz
Tymianek
Jagnięcina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Dodać jagnięcinę i obrócić do płaszcza. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Na arkuszu folii o wymiarach 12 na 12 cali wymieszaj pozostałe 20 ząbków czosnku z 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aby pokryć warstwę; uszczelnij folię wokół czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż goździki będą miękkie po naciśnięciu, około 45 minut, obracając opakowanie w połowie pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Podczas pieczenia czosnku, w 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, gotować wino, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj bulion i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zredukowana do około 1 1/2 szklanki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
7
Ubić 1 łyżkę masła, następnie wymieszać z miętą i prażonym czosnkiem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Czosnek
Masło
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Na patelni 5-do 6-quart połącz ziemniaki i pozostały posiekany czosnek; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zacieru łatwo po naciśnięciu, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Czosnek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
W międzyczasie podgrzać śmietanę z pozostałą 1/2 szklanki masła w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), mieszając w odstępach 20-sekundowych, aż masło stopi się i mieszanina gotuje się na parze (nie gotować), łącznie około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Piekarnik
10
Odcedzić ziemniaki i czosnek. Mash z masherem ziemniaczanym lub mikserem, aż będzie prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodać śmietanę i zacieru do pożądanej konsystencji; jeśli ziemniaki są grubsze niż pożądane, dodać trochę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Krem
Mleko
12
Dodać sól i pieprz do smaku. Utrzymuj ciepło na małym ogniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
13
Podczas gotowania ziemniaków, wyjąć jagnięcinę z marynaty i dobrze osuszyć (wyrzucić marynatę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Ziemniak
Jagnięcina
14
Połóż się na grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Obracaj od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie rumiana ze wszystkich stron, a termometr włożony w środek najgrubszej części osiągnie 135 dla średnio rzadkich (różowy w środku), 20 do 25 minut, lub do czasu, aż zrobisz według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Przełożyć jagnięcinę na deskę i pozostawić w ciepłym miejscu co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
16
Kopiec puree ziemniaczane równo na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
17
Z jagnięciny odciąć i usunąć sznurek; schab pokroić w poprzek i pokroić w plastry na ziemniaki. SOS łyżka z czosnkiem wokół mięsa i puree ziemniaczanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Czosnek
SOS
Jagnięcina
Mięso
18
Uwagi: mają rzeźnika kości schab jagnięcy (1 3/4 do 2 lb.; upewnij się, że nie dostaniesz polędwicy lub polędwicy) i zwinąć i związać go w pieczeń o 8 cali długości i 2 1/2 cala szerokości. Można marynować jagnięcinę i przygotować sos przez krok 3 do 1 dzień wcześniej; doprowadzić sos na wolnym ogniu na małym ogniu przed podaniem.