Grillowany Rozmaryn Flatbreads
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj grillowanego rozmarynu Flatbreads. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 171 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz mąkę, rozmaryn, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Rozmaryn Flatbreads, Flatbreads len-rozmaryn z wędzoną solą morską, oraz Grillowana Sałatka Caponata z grillowanymi płaskimi chlebami.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszać 1 szklankę mąki do mieszanki drożdży. Przykryć i odstawić 30 minut.
Dodać pozostałe 2 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli i 1 łyżka rozmarynu do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 6 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto rozwałkować; podzielić na 12 równych porcji.
Rozwałkuj każdą porcję w 4 1/2 do 5 - calowego okręgu na lekko posypanej mąką powierzchni.
Wymieszać ciasto z oliwą z oliwek; posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżeczkami soli i 1 łyżką rozmarynu.
Ułożyć ciasto na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grillować od 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu, aż nadmuchane i złociste.