Grillowany miecznik sezamowo-imbirowy na rukoli
Grillowany sezamowo-imbirowy miecznik na rukoli jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 319 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz nasiona sezamu, pieprz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowana miecznik z sezamowo-cebulowym smakiem, Miecznik Grillowany Sojowo-Imbirowy, oraz Miecznik Marynowany Sojowo-Imbirowy.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; odstawić.
Równomiernie posmaruj steki oliwą z oliwek. Rozetrzyj mieszaninę nasion anyżu po obu stronach steków. Przygotuj grill.
Umieść steki na stojaku do grillowania; grilluj 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem. Odstawić.
Połączyć rukolę i cebulę w dużej misce.
Ocet połącz i 6 kolejnych składników (ocet przez czarny pieprz) w słoiku. Przykryć szczelnie i energicznie wstrząsnąć.
Wlać mieszaninę rukoli i delikatnie wrzucić. Ułóż mieszankę rukoli na półmisku, a na wierzchu steki.
Steki posypać prażonym sezamem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.