Grillowany Makaron Z Owocami Morza Fra Diavolo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Grillowany makaron z owocami morza Fra Diavolo. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 664 kalorii, 27g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 6,96 USD za porcję. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, koszernej soli, linguini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 59%, to danie jest dobre. Sos pomidorowy Fra Diavolo, Owoce morza i makaron, Owoce Morza Fra Diavolo, oraz Owoce Morza Stoup Fra Diavolo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz olej i pokruszone płatki czerwonej papryki w ciężkim małym rondlu. Gotuj na małym ogniu, aż termometr włożony do oleju zarejestruje 180 stopni F, około 5 minut. Odcedź olej do żaroodpornego pojemnika.
Podgrzej dużą nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu.
Skrop pomidory i chile 2 łyżeczkami oleju chili i posyp solą. Grilluj, aż zwęglą się i zmiękną, 4 minuty z każdej strony.
Przełóż pomidory do miski. Grubo posiekaj chile, a następnie dodaj do miski z pomidorami.
Do makaronu: zagotuj duży rondel wypełniony osoloną wodą na średnim ogniu.
Dodaj ogony homara i gotuj, aż skorupki zmienią kolor na czerwony, a mięso będzie nieprzezroczyste, 4 minuty.
Przenieś ogony na deskę do krojenia. Kontynuuj gotowanie wody i dodaj linguine. Gotuj, aż makaron zacznie mięknąć, ale nadal będzie twardy, mieszając od czasu do czasu, 6 minut.
Odcedź, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Podczas gotowania makaronu przygotuj owoce morza. Delikatnie przetnij wierzch muszli homara nożyczkami, aby usunąć mięso z ogona, a następnie pokrój każdy ogon wzdłuż na pół.
Przełóż do dużej miski i dodaj krewetki.
Skrop 1 1/2 łyżki oleju chili i 1 łyżeczkę soli i wymieszaj, aby pokryć.
Podgrzej dużą nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj ogony homara i krewetki, aż będą ugotowane, 4 minuty z każdej strony.
Przełóż krewetki do dużej miski. Pokrój homara na 2-calowe kawałki i połącz z krewetkami.
Podgrzej 2 łyżki oleju chili w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, czosnek i 1/2 łyżeczki soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 4 minut.
Dodaj pikantny sos pomidorowy i białe wino i zagotuj.
Dodaj małże i gotuj pod przykryciem, aż się otworzą, 4 do 6 minut.
Dodaj makaron i zarezerwowaną wodę do gotowania na patelnię wraz z parmezanem i wymieszaj, aby pokryć. Dodaj pietruszkę, masło, skórkę z cytryny oraz sól i czarny pieprz do smaku.
Dodaj krewetki i homara i skrop pozostałym olejem chili.