Grillowany Lucjan z sosem pomarańczowo-migdałowym

Grillowany Lucjan z sosem pomarańczowo-migdałowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, sól morską, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Lucjan czerwony z sosem pomarańczowym, Zapiekany Lucjan z sosem pomidorowo-pomarańczowym, oraz Grillowany Lucjan z sosem kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety rybne natrzeć olejem.
Posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Ułóż gałązki tymianku na gorącym węglu drzewnym lub gorących kamieniach lawy na grillu. Wieszak na żywność z warzywnym sprayem do gotowania; umieść na grillu na dużym ogniu (400 do 500).
Umieść rybę na stojaku i grilluj od 5 do 6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba zacznie się smażyć widelcem.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać migdały, i saute 5 minut lub aż masło będzie brązowy.
Zdjąć z ognia. Wymieszać skórkę pomarańczową.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Tymianek pomarańczowy można zastąpić gałązkami tymianku
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.