Grillowany letni Homar to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 1610 kalorii, 104g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 13,52 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, masło, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Homar i letnie warzywa z pikantnym masłem Herbed, Sałatka Z Homara W Domku Letniskowym, oraz Sałatka z homara z letnimi warzywami.
Instrukcje
1
Sprawia, że około 2/3 szklanki,
2
1 / 2kup oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
3
6 dużych ząbków czosnku, posiekanych
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
4
1 łyżka świeżego soku z limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
5
1 1/2 łyżeczki mielonego chili chipotle z puszki*
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
6
1 łyżeczka startej skórki limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Limonki
7
3 / 4 łyżeczka soli
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
8
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
9
Gotować olej i czosnek w dużym sosie-patelnia na średnim ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć, o 8 protokół. Dokładnie wymieszać w kolejnych 4 składnikach. Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
SOS
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Zdjąć z ognia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
11
Wymieszać w kolendrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
12
* Chipotle chili konserwowane w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Olej i imbir ugotować w małym rondlu na średnim ogniu 2 minuty. Ostrożnie dodać wino; dusić aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Wino
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
20
Zdjąć z ognia.
21
Dodaj zieloną cebulę i masło. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Masło
22
2 1 1/2 - do 2-funtowych żywych homarów
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
23
Oliwa z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
24
Wrzuć 1 homara, najpierw głową, do dużego garnka z wrzącą wodą. Przykryć; gotować 3 minuty (Homar nie będzie w pełni ugotowany). Za pomocą szczypiec przenieś homara na blachę do pieczenia. Powrót wody do wrzenia. Powtórz z drugim homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szczypce
Garnek
25
Przenieś 1 homara, stronę skorupy w dół, na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
26
Umieść czubek dużego noża w środku homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
27
Pokroić homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż nie może przeciąć skorupy), a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona. Użyj nożyc do drobiu, aby przeciąć skorupę. Powtórz z drugim homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Drób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do Drobiu
Nóż
28
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Trzymając połówki homara na boku, szczotkuj skorupy oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Homar
Muszle Makaronu
Mięso
29
Połówki, mięso do góry, na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
30
Mięso posmarować olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mięso
Olej Do Smażenia
31
Umieść patelnie z sosami na krawędzi grilla, aby się nagrzać. Przykryć grilla; grillować homary, aż tylko nieprzezroczyste w najgrubszej części ogona, 7 do 9 minut.
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.