Grillowany Letni Homar
Grillowany letni Homar to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 1610 kalorii, 104g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 13,52 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, masło, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Homar i letnie warzywa z pikantnym masłem Herbed, Sałatka Z Homara W Domku Letniskowym, oraz Sałatka z homara z letnimi warzywami.
Instrukcje
Sprawia, że około 2/3 szklanki,
6 dużych ząbków czosnku, posiekanych
1 łyżka świeżego soku z limonki
1 1/2 łyżeczki mielonego chili chipotle z puszki*
1 łyżeczka startej skórki limonki
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Gotować olej i czosnek w dużym sosie-patelnia na średnim ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć, o 8 protokół. Dokładnie wymieszać w kolejnych 4 składnikach. Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Zdjąć z ognia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
* Chipotle chili konserwowane w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Sprawia, że około 1/2 szklanki.
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżeczki (pakowane) mielonego obranego świeżego imbiru
1/4 szklanki chińskiego wina ryżowego lub sake
1/3 szklanki drobno posiekanej zielonej cebuli
3 łyżki masła, temperatura pokojowa
Olej i imbir ugotować w małym rondlu na średnim ogniu 2 minuty. Ostrożnie dodać wino; dusić aż zmniejszy się o połowę.
Dodaj zieloną cebulę i masło. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
2 1 1/2 - do 2-funtowych żywych homarów
Wrzuć 1 homara, najpierw głową, do dużego garnka z wrzącą wodą. Przykryć; gotować 3 minuty (Homar nie będzie w pełni ugotowany). Za pomocą szczypiec przenieś homara na blachę do pieczenia. Powrót wody do wrzenia. Powtórz z drugim homarem.
Przenieś 1 homara, stronę skorupy w dół, na powierzchnię roboczą.
Umieść czubek dużego noża w środku homara.
Pokroić homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż nie może przeciąć skorupy), a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona. Użyj nożyc do drobiu, aby przeciąć skorupę. Powtórz z drugim homarem.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Trzymając połówki homara na boku, szczotkuj skorupy oliwą z oliwek.
Połówki, mięso do góry, na grillu.
Mięso posmarować olejem, posypać solą i pieprzem.
Umieść patelnie z sosami na krawędzi grilla, aby się nagrzać. Przykryć grilla; grillować homary, aż tylko nieprzezroczyste w najgrubszej części ogona, 7 do 9 minut.
Podawać, przekazując ciepłe sosy osobno.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.