Grillowany kurczak ziołowy na puszce
Grillowany kurczak ziołowy na puszce to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 27g białka, oraz 22g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, papryka, cebula w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chicken Spiedies (kanapki z grillowanym kurczakiem marynowane cytryną i ziołami), Kurczak Z Grilla, oraz Grillowany Trzy Ziołowy Kurczak.
Instrukcje
Jeśli używasz grilla węglowego, umieść patelnię ociekową bezpośrednio pod obszarem grillowania i ułóż węgle wokół krawędzi paleniska.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do ogrzewania pośredniego. W małej misce, wymieszać paprykę, sól, czosnek w proszku, cebula w proszku i pieprz.
Wchodzisz skrzydełka kurczaka w poprzek pleców z końcami dotykając.
Posypać mieszanką papryki wewnątrz jamy i na zewnątrz kurczaka; pocierać palcami.
Wlać 1/2 szklanki piwa z puszki. Trzymaj kurczaka w pozycji pionowej, z otwarciem jamy ciała w dół; włóż puszkę piwa do jamy. Włóż termometr do mięsa z grilla, aby końcówka była najgrubsza w wewnętrznej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Przykryj i grilluj kurczaka w pozycji pionowej nad patelnią ociekającą lub nad nieogrzewaną stroną grilla gazowego na średnim ogniu 1 godzina 15 minut do 1 godziny 30 minut lub aż termometr odczyta 82° i sok nie jest już różowy, gdy środek uda jest cięty.
Używając szczypiec, ostrożnie podnieś kurczaka i umieść na patelni o wymiarach 13x9 cali, trzymając dużą metalową szpatułkę pod puszką piwa dla wsparcia.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Wyjąć puszkę piwa; wyrzucić.