Grillowany kurczak z sosem migdałowo-czosnkowym

Grillowany kurczak z sosem migdałowo-czosnkowym to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 96g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 1552 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak w sosie czosnkowo-migdałowym, Kurczak w sosie czosnkowo-migdałowym, oraz Grillowany kurczak w sosie Chili-czosnkowym z jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu namoczyć fasolę w obfitej ilości wody przez noc.
Używając prześcieradeł drobiowych, pokrój każdego kurczaka wzdłuż kręgosłupa i usuń jak najwięcej szkieletu. Naciśnij kurczaki pięścią, aby je lekko spłaszczyć, a następnie umieść je w dużym szklanym naczyniu, które zmieści się w lodówce.
Połącz sok z cytryny, oliwę z oliwek, oregano, wino, czosnek, cebula, i trochę soli i pieprzu w blenderze i przecieru do pasty.
Rozłóż pastę na kurczaku i wmasuj ją w mięso. Przykryć naczynie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, lub, najlepiej, na noc.
Następnego dnia, odsączyć fasolę, umieścić je w rondlu, i dodać tyle świeżej wody, aby pokryć fasolę o 3 cale. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 10 minut, następnie zmniejszyć ogień, i gotować fasolę na wolnym ogniu, aż całkowicie miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Włożyć fasolę, migdały, czosnek i ocet do robota kuchennego i przetworzyć na gładką pastę. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek i sok z cytryny przez otwór w pokrywce, przetwarzanie do gęstego sosu.
Dodać olej lniany i doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Rozgrzej brojlery do bardzo gorącego, przygotuj grill lub rozgrzej piekarnik do 177°.
Wytrzyj nadmiar marynaty z kurczaka, a następnie gotować pod brojlerem, na grillu lub na patelni do pieczenia w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 protokół. Przetestuj, przekłuwając nożem najgrubszą część miąższu: po ugotowaniu kurczaka soki będą czyste.
Kury pokroić na pół, posypać ziołami, podawać z sosem i cytryną.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition