Grillowany kurczak z sosem czosnkowo-ziołowym i grillowaną cytryną

Grillowany kurczak z sosem czosnkowo-ziołowym i grillowaną cytryną może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 87g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1160 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pietruszkę z płaskim liściem, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowana noga z jagnięciny i warzyw z sosem cytrynowo-ziołowym, Czosnek i zioła Spatchcock Grillowany kurczak, oraz Grillowany czosnek i zioła kurczak i warzywa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wytnij kawałek folii aluminiowej o długości około 12 cali.
Czosnek wyłożyć na 1/2 folii, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i dodać 2 gałązki tymianku. Złóż folię obejmującą czosnek, tworząc torebkę i dodaj kilka łyżeczek wody. Złóż folię na czosnek do zamknięcia i złożyć na krawędziach 2 lub 3 razy do uszczelnienia.
Włóż opakowanie do piekarnika i piecz przez 30 minut lub dłużej, aż czosnek będzie miękki. Otwórz opakowanie i pozwól czosnkowi ostygnąć, a następnie wyciśnij goździki do robota kuchennego lub blendera.
Dodać 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, pietruszka, i liście tymianku i puree do gęstego vinaigrette.
Rozgrzej Grill gazowy lub węglowy na średnim ogniu.
Kurczaka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieścić kawałki w misce, posypać solą i pieprzem, i skropić oliwą z oliwek; wrzucić do herbu z przyprawami, a następnie przechowywać w lodówce, podczas gdy Wszystko inne razem.
Umieścić radicchio w innej misce, skropić oliwą z oliwek, ocet balsamiczny.
Posypać solą i pieprzem i wrzucić; odstawić.
Kiedy jesteś gotowy do gotowania, weź kilka ręczników papierowych i złóż je kilka razy, aby zrobić gruby kwadrat. Wytrzyj niewielką ilość oleju na ręczniku papierowym i ostrożnie i szybko wytrzyj gorące ruszty grilla, aby uzyskać nieprzywierającą powierzchnię.
Doprawić solą i pieprzem i ułożyć ćwiartki na rozgrzanym grillu. Gotować przez około 2 minuty z każdej strony, aż będzie miała ładny char. zdjąć z grilla, włożyć do miski, przykryć folią, odstawić na parę i zakończyć gotowanie.
Następnie połóż kurczaka na grillu, skórkę w dół i grilluj. Grillować kurczaka przez około 20 minut, obracając raz, a następnie baste z około połowy vinaigrette i zachować gotowanie, aż natychmiastowy odczyt termometr przyklejony do najgrubszej części uda czyta 160 stopni F i kurczak jest ładny i karmelizowane na całym, 15 do 20 więcej minut. W ciągu ostatnich kilku minut, rzucać połówki cytryny na grillu, ściąć boki w dół, i gotować, aż tylko oznaczone i zadymione.
Aby służyć, oddzielić radicchio na poszczególne liście w dużej misce.
Dodać kurczaka i resztę dressingu i dobrze wrzucić.
Podawać z grillowanymi połówkami cytryny, wycisnąć cytrynę na kurczaku, a na wierzch wymieszać z dressingiem.