Grillowany kurczak z salsą z kolendry Mango

Grillowany kurczak z salsą z kolendry Mango
Grillowany kurczak z mango Cilantro Salsa może być tylko Ameryka Środkowa przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 529 kalorii, 38g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, cebula, scotch bonnet pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z salsą z kolendry Mango, Krewetki z grillowaną cebulą, awokado i salsą z Mango, oraz Grillowane jamajskie kotlety wieprzowe z salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Puree wszystkie składniki, z wyjątkiem kurczaka,w maszynce do prawie gładkie. Przekłuć kurczaka widelcem, aby zrobić małe dziurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Umieść kurczaka w dużym płytkim naczyniu do pieczenia i natrzyj marynatę na kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 do 48 godzin, w zależności od tego, jak intensywne chcesz smak być. Rozgrzej grill. Grilluj kurczaka z każdej strony przez 5 do 6 minut lub do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i odstawić 30 minut w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8udka z kurczaka, ze skórą, z kośćmiudka z kurczaka, ze skórą, z kośćmi8pałeczki, skóra napałeczki, skóra na2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku4goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany1porcja startego parmezanuposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1szczyptaSzczypta zmielonych goździkówSzczypta zmielonych goździków1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanujasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki3Spód: okruszki z herbatników grahamlekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass3dojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkędojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkę0warzywo (np. szpinak)świeżo zmielona gałka muszkatołowaświeżo zmielona gałka muszkatołowa3Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1porcja startego parmezanuposiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3szalotki grubo posiekaneszalotki grubo posiekane2Scotch bonnet pieprz, łodyga i nasiona usunięteScotch bonnet pieprz, łodyga i nasiona usunięte2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana

Polecane wino: Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling

Gewurztraminer, Pinot Gris i Riesling to moje najlepsze propozycje na Karaiby. Będziesz chciał zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy, gdy mamy do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Serwuj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające.
Klasyczne nuty kwiatowe tworzą czysty i czysty Gewürztraminer, który równoważy swoje soczyste aromaty owoców i przypraw z wyraźną kwasowością. Idealny do bardziej pikantnych posiłków.
Klasyczne nuty kwiatowe tworzą czysty i czysty Gewürztraminer, który równoważy swoje soczyste aromaty owoców i przypraw z wyraźną kwasowością. Idealny do bardziej pikantnych posiłków.
Classic floral notes lead into a clean and pure Gewürztraminer that balances its luscious fruit and spice flavors with crisp acidity. Perfect with spicier meals.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn