Grillowany kurczak z NEKTARYNKOWYM sosem BBQ

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany kurczak z NEKTARYNKOWYM sosem BBQ może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz olej roślinny, pieprz, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Włoski Grillowany kurczak z grilla, Sałatka z grillowanym kurczakiem i Nektarynką, oraz Meksykańska przyprawa grillowany kurczak z salsą NEKTARYNKOWĄ.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę, chipotle, czosnek i odmierzoną sól. Doprawić pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać ketchup i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i lekko ciemnieje w Kolorze, o 2 protokół.
Dodaj pozostałe składniki, wymieszać, aby połączyć, i gotować, aż mieszanina jest bulgotanie na brzegach, o 5 protokół.Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nektaryny są całkowicie zmiękczone i zaczynają się rozpadać, o 15 do 20 protokół.
Przenieść mieszaninę do blendera.
Wyjmij kurczaka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 15 minut. W międzyczasie podgrzej grill na świeżym powietrzu lub patelnię grillową do średniej (około 350 ° F do 232°).Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść kurczaka na grillu (skórka w dół, jeśli używasz Skórki), przykryj grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na dnie, około 5 minut. Odwróć kawałki kurczaka, przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Ponownie Przerzuć kurczaka i korzystając z miseczki z sosem odstawionym na kurczaka i nektaryny, obficie umyj kurczaka. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i szczotkować kurczaka, i nadal flip i szczotkować co 5 minut (rezerwując około 1/3 szklanki sosu dla nektaryny), aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka kurczaka czyta 71° do165 i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, o 10 do 15 minut więcej (o 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).
Kurczaka wyjąć na czysty półmisek i przykryć luźno folią; odstawić.Zeskrobać grill szczotką do grilla i ponownie nasmarować ruszty.
Nektaryny posmarować pozostałą 1/3 szklanki sosu.
Miejsce cut-side dół na grillu, przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na dole, o 4 do 5 protokół. Używając płaskiej szpatułki, Odwróć nektaryny i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, a nektaryny zostaną lekko zmiękczone, około 4 do 5 minut więcej.
Wyjmij na półmisek z kurczakiem i podawaj natychmiast, mijając zarezerwowaną miskę sosu barbecue.