Grillowany kurczak z marynatą Whiskey-imbir
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z marynatą Whiskey-imbir. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, pieprz, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynata Irish Whiskey: Idealna na stek lub kurczaka, Grillowany stek z marynatą imbirową, oraz Grillowane polędwiczki z indyka z marynatą imbirowo-czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Bourbon połącz z 9 kolejnymi składnikami (bourbon przez czosnek). Rezerwa 1/3 szklanki marynaty.
Pozostałą marynatę wlać do plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym; dodać kurczaka. Zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej grill do średnio gorącego za pomocą obu palników.
Wyłącz lewy palnik (pozostaw prawy palnik włączony).
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania.
Umieść kurczaka na stojaku na grilla nad prawym palnikiem; grill 2 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje. Przenieś kurczaka do grilla rack nad lewym palnikiem. Przykryć i gotować 5 minut lub do czasu zakończenia. Pokrój każdą pierś po przekątnej w cienkie paski; umieść kurczaka na talerzu. Przykryć luźno folią.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając trzepaczką.
Miejsce zarezerwowane 1/3 szklanki marynaty w małym rondlu; wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia; gotować 15 sekund, stale mieszając.
SOS skropić kurczakiem, posypać sezamem.