Grillowany kurczak z marynatą Whiskey-imbir

Grillowany kurczak z marynatą Whiskey-imbir
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z marynatą Whiskey-imbir. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, pieprz, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynata Irish Whiskey: Idealna na stek lub kurczaka, Grillowany stek z marynatą imbirową, oraz Grillowane polędwiczki z indyka z marynatą imbirowo-czosnkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Bourbon połącz z 9 kolejnymi składnikami (bourbon przez czosnek). Rezerwa 1/3 szklanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
CzosnekCzosnek
3
Pozostałą marynatę wlać do plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym; dodać kurczaka. Zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Rozgrzej grill do średnio gorącego za pomocą obu palników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Wyłącz lewy palnik (pozostaw prawy palnik włączony).
6
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Umieść kurczaka na stojaku na grilla nad prawym palnikiem; grill 2 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje. Przenieś kurczaka do grilla rack nad lewym palnikiem. Przykryć i gotować 5 minut lub do czasu zakończenia. Pokrój każdą pierś po przekątnej w cienkie paski; umieść kurczaka na talerzu. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Miejsce zarezerwowane 1/3 szklanki marynaty w małym rondlu; wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia; gotować 15 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
SOS skropić kurczakiem, posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn