Grillowany kurczak z dressingiem czosnkowo-ziołowym i grillowaną cytryną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z dressingiem czosnkowo-ziołowym i grillowaną cytryną. Jedna porcja tego dania zawiera około 87g białka, 83g tłuszczu i w sumie 1160 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,56 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, radicchio, pietruszki o płaskich liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Grillowana noga jagnięca z masłem i warzywami z dressingiem cytrynowo-ziołowym, Grillowany czosnek i zioła kurczak i warzywa, oraz Grillowany kurczak z czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wytnij kawałek folii aluminiowej o długości około 12 cali.
Umieść czosnek na 1/2 folii, posyp solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek i dodaj 2 gałązki tymianku. Złóż folię otaczającą czosnek, tworząc torebkę i dodaj kilka łyżeczek wody. Złóż folię na czosnek, aby zamknąć i złóż krawędzie 2 lub 3 razy, aby uszczelnić.
Włóż opakowanie do piekarnika i piecz przez 30 minut lub dłużej, aż czosnek będzie miękki. Otwórz opakowanie i pozwól czosnkowi trochę ostygnąć, a następnie wyciśnij goździki do robota kuchennego lub blendera.
Dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę i liście tymianku oraz puree, aby uzyskać gęsty winegret.
Rozgrzej zewnętrzny Grill gazowy lub węglowy na średnim ogniu.
Opłucz kurczaka i osusz papierowymi ręcznikami.
Włóż kawałki do miski, posyp solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek; wrzucić do posmarowania przyprawami, a następnie wstawić do lodówki, aż wszystko inne będzie razem.
Włóż radicchio do innej miski, skrop oliwą z oliwek, octem balsamicznym.
Posyp solą i pieprzem i wrzuć; odstawić.
Kiedy będziesz gotowy do gotowania, weź kilka ręczników papierowych i złóż je kilka razy, aby uzyskać gruby kwadrat. Zetrzyj niewielką ilość oleju na ręczniku papierowym i ostrożnie i szybko wytrzyj gorące ruszty grilla, aby uzyskać nieprzywierającą powierzchnię.
Dopraw solą i pieprzem i umieść ćwiartki radicchio na rozgrzanym grillu. Gotuj radicchio przez około 2 minuty z każdej strony, aż będzie miał ładny zwęglony; zdejmij go z grilla, włóż do miski, przykryj folią i odstaw na parę i zakończ gotowanie.
Następnie połóż kurczaka na grillu skórą do dołu i grilluj. Grilluj kurczaka przez około 20 minut, obracając raz, a następnie podlać około połową winegret i gotować, aż termometr z natychmiastowym odczytem wbity w najgrubszą część uda odczyta 160 stopni F, a kurczak jest ładny i karmelizowany przez 15 do 20 minut. W ciągu ostatnich kilku minut Wrzuć połówki cytryny na grill, odetnij boki i gotuj, aż będą zaznaczone i zadymione.
Aby podać, oddziel radicchio na pojedyncze liście w dużej misce.
Dodaj kurczaka i resztę dressingu i dobrze wymieszaj.
Podawać z grillowanymi połówkami cytryny, wycisnąć cytrynę na kurczaka i polać zarezerwowanym dressingiem.