Grillowany kurczak z cytryną, czosnkiem i Oregano
Grillowany kurczak z cytryną, czosnkiem i Oregano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 99 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 352 kalorie, 31g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oregano, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z pieczonym czosnkiem-Oregano Vinaigrette i grillowanymi ziemniakami Fingerling, Grillowany kurczak z cytryną i Oregano, oraz Grillowany kurczak z cytryną i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sok z cytryny, oregano, czosnek, 1/2 łyżki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce i dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając.
Wyrzucić nadmiar tłuszczu z kurczaka i doprawić pozostałą 1 1/2 łyżki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapalić duży rozrusznik kominowy z brykietów węglowych (od 80 do 10
i wlać je równomiernie na 1 stronę dolnego stojaka (będziesz miał podwójną lub potrójną warstwę brykietu).
Kiedy węgiel zamienia szarawo biały (15 do 20 minut) i można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund, sear nogi kurczaka w 3 partiach na lekko naoliwionym stojaku grill nad węglami, odkryte, obracając raz, aż dobrze rumiane, 6 do 8 minut łącznie, a następnie przenieść jako gotowane na tacy.
Umieść wszystkie rumiane Nogi na stronie grilla bez węgli pod spodem i gotować, przykryte pokrywką, obracając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez (miąższ nie będzie już różowy po cięciu w pobliżu stawu), 15 do 25 minut więcej.
Nogi przełożyć do miski z sosem cytrynowym i obrócić do płaszcza, następnie przełożyć na talerz do serwowania i zachować ciepło, luźno przykryte folią, podczas gotowania piersi.
Dodaj 15 brykietów równomiernie do węgli i poczekaj, aż po prostu światło, około 5 minut. (Nie będą jeszcze szarawo białe, ale będą wydzielać wystarczającą ilość ciepła z innymi brykietami, aby utrzymać prawidłową temperaturę gotowania.)
Piersi z kurczaka, zaczynając od boków skóry w dół, w 2 partiach na stojaku nad węglami, odkryte, obracając raz, aż dobrze rumiane, łącznie 6 do 8 minut, a następnie przenieść jako gotowane do tacy.
Umieść wszystkie rumiane piersi kurczaka na stronie grilla bez węgli pod spodem i gotować, przykryte pokrywką, obracając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez (mięso obok przetargu, po otwarciu lekko, będzie wilgotne, ale nie Różowy), 12 do 15 minut więcej.
Przełożyć piersi do miseczki z sosem cytrynowym i obrócić do płaszcza, a następnie przełożyć na talerz z nogami.
Grilluj plastry cytryny na półce na węglach, odsłonięte, aż pojawią się ślady grilla, około 3 minut z każdej strony i przełóż na półmisek z kurczakiem.
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim poziomie, a następnie dostosuj ciepło do umiarkowanie wysokiego. Wyłącz 1 palnik i ułóż nogi kurczaka na lekko naoliwionym stojaku nad nim. Gotować, przykryte pokrywką, obracając nogi raz, aż gotowane przez, łącznie około 40 minut.
Nogi przełożyć do miski z sosem cytrynowym i obrócić do płaszcza, następnie przełożyć na talerz do serwowania i zachować ciepło, luźno przykryte folią, podczas gotowania piersi.
Piersi z kurczaka gotować na stojaku nad palnikiem, przykrytym pokrywką, obracając raz, aż do momentu ugotowania (mięso obok Delikatnego, po otwarciu lekko będzie wilgotne, ale już nie różowe), w sumie około 30 minut.
Przełożyć piersi do miseczki z sosem cytrynowym i obrócić do płaszcza, a następnie przełożyć na talerz z nogami.
Grilluj plastry cytryny na stojaku nad płomieniami, odsłonięte, aż pojawią się ślady grilla, około 3 minut z każdej strony i przenieś do półmiska z kurczakiem.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować, kurczak może być pieczony, skóra po bokach, w 2 płytkich patelniach do pieczenia w górnej i dolnej części piekarnika 260°, przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż skóra będzie chrupiąca i kurczak zostanie ugotowany, łącznie około 40 minut. Plastry cytryny można grillować na dobrze przyprawionej patelni grillowej.