Grillowany kurczak z cytryną i rozmarynem

Grillowany kurczak z cytryną i rozmarynem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 320 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz rozmaryn, cytryna, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosemary-Lemon Grillowany Kurczak, Rosemary Lemon Grillowany Kurczak, oraz Kurczak Z Grilla Z Cytryną I Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Umieść kurczaka między arkuszami folii i funta na powierzchni roboczej do grubości 1/4 do 1/2 cala.
Umieść kurczaka w szklanym naczyniu do pieczenia.
Wlać 1/2 szklanki dressing na kurczaka.
Posypać rozmarynem; obrócić do płaszcza.
Niech marynować co najmniej 10 minut i do 2 godzin.
Wyjąć kurczaka z marynaty i umieścić na ruszcie grillowym. Zanurz cytrynowe rundy w pozostałej 1/4 szklanki dressing i umieścić na krawędzi stelaża. Grilluj kurczaka aż do ugotowania i grilluj cytrynę, aż lekko zwęglona, okazjonalnie obracając, w sumie około 5 minut.
Przełożyć kurczaka na talerze. Top z cytryny rund i podawać.