Grillowany Kurczak Pomidorowo-Bazyliowy
Grillowany kurczak pomidorowo-bazyliowy to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, skórkę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany Pomidor Bazylia Kurczak, Grillowany kurczak i pomidor bazylia Bruschetta Pizza, oraz Ciepła pszenna Jagodowa pomidorowa Sałatka Bazyliowa z grillowanym kurczakiem.
Instrukcje
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego.
Połącz pierwsze 6 składników w misce procesora. Proces do gładkiej. Odstawić 1/4 szklanki mieszanki pomidorowej.
Umieść kurczaka w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie.
Pozostałą mieszankę pomidorową zalać kurczakiem. Seal bag; Torba turn to coat kurczaka. Marynować w lodówce 8 godzin.
Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Połówki pomidorów zalać sprayem do gotowania.
Umieść połówki kurczaka i pomidora na półce; grill, przykryty, 5 do 6 minut z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany, a pomidor ugotowany, ale nadal lekko jędrny.
Umieść kurczaka na 4 indywidualnych talerzach do serwowania; każdą połowę piersi kurczaka przełożyć 1 łyżką mieszanki pomidorów. Ułóż 2 grillowane połówki pomidorów na każdym talerzu z kurczakiem.