Grillowany Kurczak Miodowo-Czosnkowy
Przepis Grillowany miód-czosnek Kabobs kurczaka mogą być wykonane w około 20 minut. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,64 zł za porcję. 13 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny do Czwartego Lipca. Przynosi ci smak domu. Mieszanka soku z cytryny, płatków pieprzu, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Miód Czosnek Azjatycki Kurczak Kabobs, Czosnek Grillowany Kurczak Kabobs, oraz Miód musztarda Veggie Kabobs z czosnkiem Quinoa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj olej, sok z cytryny, czosnek, miód, tymianek, płatki czerwonej papryki, pieprz i sól w razie potrzeby. Zarezerwuj połowę marynaty do fastrygowania; przykryć.
Pokrój kurczaka na 1 cal. szerokie paski; splot na szaszłykach.
Miejsce w 11. x 7-w. szklane naczynie do pieczenia.
Zalej pozostałą marynatę kurczakiem. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj kaboby bez przykrycia na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.
Często szczotkuj zarezerwowaną marynatą.