Grillowany kurczak jogurtowy z sałatką ogórkową
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, liście mięty, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Sałatka z grilla i ogórkowo-jogurtowa, Grillowany łosoś z sałatką ogórkowo-jogurtową, oraz Grillowana Pita z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowym.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. Przyciąć każdy tłuszcz i usunąć przetargu z każdej piersi (rezerwy do innego użytku). Pracując 2 na raz, ułóż kurczaka między warstwami folii. Za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta, funt mięsa do równej grubości 1/4 cala.
Przygotuj grill na bezpośrednie wysokie ciepło (około 500; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 3 sekund). Jeśli używasz węgla drzewnego, rozłóż na wpół zapalone węgle w palenisku, top z rusztem do gotowania, aby rozgrzać, i pozwól, aby ciepło zbudowało się do wysokiej.
W średniej misce, połączyć jogurt, kminek, sok z cytryny, 3/4 łyżeczki. sól, płatki chile i kurkuma. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki jogurtu.
Dodaj kurczaka do miski, flip płaszcz z obu stron, i odstawić w temperaturze pokojowej 10 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz, wycierając nadmiar marynaty; lekko natrzeć olejem po obu stronach.
Używając metalowych szczypiec, wytrzyj ruszt do gotowania olejowanymi ręcznikami papierowymi. Kurczak z grilla, pod przykryciem, 3 do 4 minut. Obrócić, przykryć, i gotować 2 do 3 protokół więcej.
Przełożyć na czysty talerz i doprawić solą.
W misce do serwowania, połączyć ogórek, szalotka, mięta, zarezerwowane 1/2 szklanki mieszanki jogurtu, i sól i pieprz do smaku.
Podawać kurczaka z sałatką ogórkową.