Grillowany Kurczak Imbirowo-Piwny
Grillowany kurczak z imbirem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 674 kalorii, 27g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.89 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, brązowy cukier, ćwiartki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynata jabłkowa imbirowa do wędzonego piwa puszka kurczaka, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Grillowany Kurczak Z Solą Piwną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. Imbir wymieszać z 2 łyżkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Połowę mieszanki posypać kurczakiem, resztę zarezerwować. Przechowywać w lodówce kurczaka, odkryte, co najmniej 2 godziny.
Wlać piwo imbirowe na szeroką patelnię; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odkryć i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Wyjąć z ognia, dodać torebki herbaty i strome 10 minut; wyrzucić torebki herbaty.
Dodaj cebulę, pomidory, musztarda, sos Worcestershire, brązowy cukier i tymianek. Powrót do wysokiej temperatury i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, o 50 protokół, za pomocą masher ziemniaczany zmiażdżyć pomidory w ciągu ostatnich 5 minut.
Usuń tymianek. Połowę sosu odstawić do podania.
Doprowadzić kurczaka do temperatury pokojowej około 30 minut przed grillowaniem. Rozgrzej grill do medium z pośrednim ciepłem: na grillu węglowym, odstaw węgle na jedną stronę; na grillu gazowym wyłącz połowę palników.
Posmaruj kurczaka odrobiną masła i posyp pozostałą mieloną mieszaniną imbiru.
Umieść skórkę na chłodniejszej stronie grilla; przykryć i gotować, aż zacznie się brązowieć, o 18 protokół, fastrygowanie z większą ilością masła i posypanie więcej mieszaniny mielonego imbiru w połowie.
Kurczaka posmarować grubą warstwą sosu. Przykryć i gotować, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 160 stopni F, o 20 minut, fastrygowanie więcej sosu w połowie.
Posmaruj kurczaka większą ilością masła, następnie obróć skórkę w dół i umieść na gorętszej stronie grilla (na bezpośrednim ogniu). Gotować, odkryte, aż oznaczone, o 2 protokół. Obróć kurczaka, aby crisscross znaki grill i gotować 2 Więcej minut.
Przenieś do deski i pozwól odpocząć około 10 minut. Doprawić solą i podawać z sosem reserved.