Grillowany kurczak cytrynowy z koprem włoskim i cebulą

Grillowany kurczak cytrynowy z koprem włoskim i cebulą to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 49g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, sól, Skórka z cytryny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorzkie Warzywa, Koper Włoski I Cebula Z Cytryną, Grillowany bakłażan z karmelizowaną cebulą i koprem włoskim, oraz Wędzone Crostini z pstrąga z grillowanym koprem włoskim i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu. W małej misce wymieszaj olej, skórkę cytryny, sok z cytryny, oregano i sól; polej kurczaka. Przykryć; odstawić na 15 minut.
Grill gazowy lub węglowy.
Usuń kurczaka z marynaty; rezerwy marynaty.
Koper włoski i cebulę posmarować marynatą.
Na grillu na średnim ogniu ułożyć kurczaka (boki skórki w dół), koper włoski i cebulę. Przykryć grill; gotować 15 do 20 minut, obracając raz i często szczotkując marynatą, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy najgrubsza część zostanie pocięta na kość (170°F). Wyrzucić pozostałą marynatę.