Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym

Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym
Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 174g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1380 kalorii. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kostki lodu, gruba sól koszerna, herbata i cytryna sos, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pierś z indyka solona z sosem cytrynowo-pietruszkowym, Tajska Mrożona Herbata, oraz Long Island Iced Tea dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 6 1/2 wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z 3 cytryn (tylko żółta część).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Dodaj skórkę, torebki herbaty i 6 gałązek rozmarynu do wody; strome 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
4
Usuń torebki herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
5
Dodać sól i cukier; wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z sokiem z cytryny. Chłodny do letniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
SólSól
6
Dodaj lód, aby obniżyć temperaturę poniżej 7°.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
7
Umieść 1 worek do pieczenia w drugiej, tworząc 2 warstwy.
8
Umieść w dużym doniczce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Umieścić indyka w torbach do pieczenia, od strony piersi w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Zalać solanką indyka. Ciasno zawiązuj torby, eliminując wszelkie kieszenie powietrzne. Przechowywać w lodówce 36 do 48 godzin. Lub umieścić torby w dużej chłodnicy, wlać solankę na indyka i bezpiecznie związać torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Cała TurcjaCała Turcja
11
Wlać lód na i wokół indyka w workach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
LódLód
12
Umieść pokrywę bezpiecznie na chłodnicy. Sprawdzaj dwa razy dziennie, aby upewnić się, że indyk jest pokryty lodem (niektóre lody stopią się).
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Cała TurcjaCała Turcja
LódLód
13
Zdejmij górny stojak z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
14
Umieść jednorazową aluminiową patelnię do pieczenia na środku grilla (jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego, umieść patelnię na 1 stronie grilla; jeśli używasz 3-palnikowego grilla, umieść patelnię nad środkowym palnikiem).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
Przygotować grilla (średnio-na małym ogniu). Jeśli używasz grilla węglowego, ułóż węgle z każdej strony aluminiowej patelni do pieczenia, dzieląc je równo. (Będziesz musiał dodać około 6 brykietów z każdej strony aluminiowej patelni co 30 minut, aby utrzymać temperaturę podczas gotowania indyka.) W przypadku korzystania z 3-palnikowego grilla gazowego, lekki palnik(y) po lewej i prawej stronie, pozostawiając środkowy palnik(y) wyłączony. Jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego, lekki palnik po stronie przeciwnej jednorazowej patelni. Włóż natychmiastowy termometr do górnego otworu grilla. Utrzymuj temperaturę na poziomie około 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
16
Odcedzić indyka; wyrzucić solankę. Osusz indyka. Przekłuj 2 cytryny widelcem. Farsz indyka cytrynami, 5 gałązkami rozmarynu, selerem naciowym i cebulą. Zwiąż nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SelerSeler
CytrynaCytryna
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
CebulaCebula
17
Posmaruj indyka olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
18
Umieścić indyka bezpośrednio na grillu nad aluminiową patelnią. Zamknij grill. Dostosuj temperaturę, aby utrzymać 177°. piecz indyka, aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 175 ° F, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PatelniaPatelnia
19
Przelej indyka na talerz. Namiot z folią. Pozostawić na 30 minut przed rzeźbieniem (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
20
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia51
Magazyn