Grillowany Homar i ziemniaki z bazylią Vinaigrette

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego homara i ziemniaków z bazylią Vinaigrette. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,31 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, ocet z czerwonego wina, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany homar z kremowym Chili Vinaigrette, Black Squid Ink Risotto z grillowanymi krewetkami, homarem i winegretem z zielonej cebuli, oraz Ciepłe Ziemniaki Z Bazylią Vinaigrette.
Instrukcje
Zanurz homary głową w 12-litrowym garnku wrzącej osolonej wody. Gotować, pod przykryciem, na dużym ogniu 4 minuty (dla homara 1 1/4 lb) do 5 minut (dla homara 1 1/2 lb) od czasu wejścia do wody.
Przenieś szczypcami do dużego durszlaka, aby osuszyć i ostudzić. (Homary nie będą w pełni ugotowane.) Przywrócić gotującą wodę do wrzenia.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Gdy homary są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, odkręć pazury (w tym golonki) i pęknij młotkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta. Połówki homarów wzdłuż za pomocą dużego ciężkiego noża. Rezerwuj zielony tomalley i wszelkie pomarańczowe ikry z ciał do innego wykorzystania w razie potrzeby.
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (umiarkowanie wysokie ciepło dla gazu).
Podczas grillowania rozgrzewa się, w misce wymieszać ocet, sok z cytryny, czosnek, płatki czerwonej papryki, cukier i sól.
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do dobrze wymieszanego, a następnie wymieszać z bazylią.
Połowę ziemniaków. Olej grill rack, następnie grillować ziemniaki, Wyciąć Boki w dół, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, obracając się raz, aż pojawią się ślady grilla, w sumie około 4 minut.
Przełożyć do miski i wymieszać z 2 łyżkami vinaigrette. Trzymaj ziemniaki ciepłe, przykryte.
Stojak na grill olejowy, następnie grilluj 4 połówki homara, ściąć boki w dół, a wszystkie pazury, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, aż na mięsie pojawią się ślady grilla, około 4 minut. Obróć ciała i pazury i grilluj w ten sam sposób jeszcze 4 minuty.
Przenieść do dużej miski i wrzucić 1/4 szklanki vinaigrette, a następnie zachować ciepło, pokryte. Grilluj pozostałe połówki homara w ten sam sposób i dodaj do tej samej miski, podrzucając do płaszcza.
Ułóż rukolę na dużym talerzu, a wierzch z grillowanym homarem i ziemniakami.
Skropić 1/2 szklanki vinaigrette i podawać Pozostałe vinaigrette na boku.
* Homary można gotować w 2 partiach w garnku od 8 do 10 litrów.* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, homary i ziemniaki można gotować na gorącej olejowanej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.