Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem
Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wino, cebulę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut z pomidorami i koprem włoskim, Halibut z koprem włoskim, papryką i pomidorami, oraz Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 3 łyżki. olej na dużą patelnię na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę, koper włoski i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, o 15 protokół.
Dodaj wino, skórkę pomarańczową, tymianek i szafran; gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż płyn odparuje, około 3 minut.
Dodać pomidory i sól i pieprz do smaku; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, od czasu do czasu mieszając delikatnie, tylko do ogrzania przez, O 2 protokół.
W międzyczasie przygotuj grill na bezpośrednie średnie ciepło (około 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej rusztu do gotowania tylko 4 do 6 sekund); dobrze grill olejowy. Halibuta natrzeć olejem i posypać solą i pieprzem.
Połóż halibuta na ruszcie do gotowania; zamknij pokrywę, jeśli używasz grilla gazowego. Gotować, delikatnie obracając raz, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), w sumie 6 do 10 minut.
Łyżka warzyw na talerze i top z halibut; udekorować zieleniną kopru włoskiego, jeśli chcesz.