Grillowany Halibut z koprem włoskim, czerwoną cebulą i Oregano
Grillowany Halibut z koprem włoskim, czerwoną cebulą i Oregano to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 269 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz chrupiący chleb, koper włoski, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Grillowana Pizza z gorącą kiełbasą, grillowaną papryką i cebulą oraz oregano Ricotta, Grillowany Halibut i koper włoski, oraz Grillowany Halibut z puree ziemniaczano-Koprowym.
Instrukcje
Podgrzać patelnię grillową lub grill na dużym ogniu.
Skropić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na rybie i doprawić solą i pieprzem. Grilluj 4 minuty z każdej strony, aż ryba będzie twarda, ale nie twarda i ugotowana. Grill chleb obok lub char pod brojlerem następnie ubierać z oliwą z oliwek extra-virgin, sól i pieprz, jak również.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Podczas gdy ryba gotuje, obierz pomarańczę tak, jak melon: odetnij końce, postaw ją prosto i odetnij skórę i odetnij cienkie paski od góry do dołu.
Pomarańczę pokroić w cienkie plasterki.
Do podgrzanej patelni dodać oliwę z oliwek extra-virgin, 2 zwoje patelni, koper włoski i cebula, doprawić solą i pieprzem i gotować 3 do 5 minut, aż wysmażone i zaczynają mięknąć.
Dodać ocet do patelni i wstrząsnąć.
Zdjąć z ognia i wrzucić do pomarańczy, pietruszki i oregano. Dostosuj przyprawy i podawaj sałatkę na talerzach obiadowych z rybą i przyprawionym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.