Grillowany estragon z kurczaka w sosie pomidorowym

Grillowany estragon z kurczaka z sosem pomidorowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z Simply Recipes ma 99 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kotlety z piersi kurczaka, ocet balsamiczny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Grillowany kurczak z sosem musztardowo-estragonowym, Grillowane filety z łososia z pomidorem i estragonem, oraz Krewetki Z Estragonem I Sosem Pomidorowym.
Instrukcje
Zrób olej z estragonu czosnkowego: w średniej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę mielonego czosnku i 1 łyżeczkę posiekanego świeżego estragonu (lub łyżeczkę suszonego estragonu).
Przygotuj kotlety z kurczaka: jeśli bez kości, piersi kurczaka bez skóry nie są już w formie kotleta, pokroić je na pół poziomo, lub umieścić je między dwoma kawałkami folii i użyć pounder mięsa Funt je do nawet 1/2-cala grubości.
Kotlety posypać solą i pieprzem.
Dodać je do oliwy z oliwek, czosnek, estragon mieszaniny.
Pozostawić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania sosu i podgrzać grill.
Twój grill na wysokie, bezpośrednie ciepło.
Przygotuj sos estragonowy z pomidorów: gdy grill się nagrzewa (czy to węgiel drzewny, czy gaz), przygotuj sos.
Umieść pomidory z puszki w robocie kuchennym lub blenderze i pulsuj, aż zostaną przecierane.
Na średniej patelni podsmażyć łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać mielone szalotki i czosnek i gotować, aż tylko pachnące, mniej niż minutę.
Dodać przecierane pomidory i wodę do szalotki i czosnku.
Dodaj ocet balsamiczny i 1 łyżkę posiekanego świeżego estragonu (lub łyżeczkę suchego estragonu).
Dodać sól i pieprz do smaku. (Jeśli sos wydaje się zbyt kwaśny, można dodać szczyptę cukru, aby zrównoważyć kwasowość.)
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i obniżyć ciepło, aby utrzymać bardzo niskie gotować podczas grillowania kurczaka.
Grill kurczaka: Grill kotlety z kurczaka, aż ładnie rumiane i gotowane przez, O 2 minut na stronie, mniej lub więcej czasu w zależności od tego, jak grube są kotlety.
Podawać z pomidorowym sosem estragonowym.