Grillowany czosnek, cytryna i pieprz masło kurczak

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego czosnku, cytryny i pieprzu. Ten przepis służy 4. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 481 kalorii, 31g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, olej roślinny, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem, Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem, oraz Kurczak z tymiankiem, cytryną i czosnkiem.
Instrukcje
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na desce do krojenia. Nożyczkami kuchennymi (lub ostrym nożem) przeciąć jedną stronę kręgosłupa od szyi do ogona, a następnie przeciąć drugą stronę kręgosłupa i usunąć kość.
Przekręć pierś z kurczaka do góry i umieść na płasko nogi i skrzydła na boki. Naciśnij w dół na kości piersi z dłoni do spłaszczenia kurczaka.
W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj pozostałe składniki.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, w torbie; uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza. Przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc marynować, obracając raz lub dwa razy.
Rozgrzać gaz lub grill węglowy na dużym ogniu co najmniej 15 minut przed dodaniem kurczaka.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Zmniejsz ciepło grilla do średniego.
Ułożyć kurczaka, pierś do góry, na grillu. Przykryć grill; gotować 20 minut. Obróć kurczaka, od strony piersi w dół. Przykryć grilla; gotować 10 do 15 minut dłużej lub do brązowego i sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubszy kawałek jest cięty do kości (170°F dla piersi; 82° dla ud i podudzia).
Kurczaka pokroić na 4 ćwiartki do podania.