Grillowany cały lucjan czerwony z solą morską i świeżą mieszanką oregano oraz pikantną marynatą z czarnych oliwek i sera feta

Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, pierwotnego i peskatariańskiego ? Grillowany cały czerwony lucjan z solą morską i mieszanką świeżego oregano oraz relish z czarnych oliwek i sera feta może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 1733 kalorii , 283 g białka i 56 g tłuszczu każda. Za 8,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Jeśli masz pod ręką paprykę, lucjana, lucjana i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Lutjan w słonej panierce z krwistą pomarańczą i liściem laurowym , Tapenada z oliwek, czosnku, oregano i koktajl z solą morską, czekoladą i karmelem .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Używając noża szefa kuchni, zrób nacięcia po obu stronach ryby.
Włóż do każdego wgłębienia kilka plasterków cytryny i kilka gałązek oregano.
Posmaruj rybę oliwą, dopraw solą i pieprzem.
Umieść rybę na grillu i grilluj, aż będzie złocistobrązowa, około 6 minut. Ostrożnie obróć rybę i kontynuuj grillowanie przez 6 do 8 minut lub do momentu, aż będzie gotowa.
Wyjmij rybę i posyp ją solą morską, posiekanym oregano i oliwą z oliwek.
Wymieszaj oliwki, fetę i sok z cytryny w misce, dodaj oliwę z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Ostrożnie wymieszaj składniki.