Grillowany bakłażan z Lebneh

Grillowany bakłażan z Lebneh
Grillowany bakłażan z Lebneh może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 198 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bakłażana, woda, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Grillowany bakłażan z Lebneh, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowany Bakłażan Z Octem Balsamicznym, Fetą I Grillowaną Bagietką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz jogurtu pełnoziarnistego, odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską, przykrytym i schłodzonym, przez 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Czosnek mielony i zacieru do pasty ze szczyptą soli, a następnie przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubij w lebneh lub odsączonym jogurcie, 1/4 łyżeczki soli i wystarczająco dużo wody, aby mieszanina przypominała dobrze wymieszaną kwaśną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
JogurtJogurt
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na umiarkowanie wysokim, pokrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Plastry bakłażana szczotkować obficie olejem po obu stronach i posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli. Plastry grilla na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się od czasu do czasu, aż bakłażan będzie miękki, łącznie 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieść jako gotowane na talerz, układając plastry w 1 warstwie. Umieść łyżkę mieszanki jogurtu na każdym plasterku bakłażana i wierzch liściem mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
JogurtJogurt
MiętaMięta
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, bakłażan można gotować na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu, odwracając się od czasu do czasu, 10 do 12 minut całkowitej lub pieczonej na płytkiej patelni do pieczenia (4 do 6 cali od ciepła), odwracając się od czasu do czasu, 15 do 20 minut całkowitej.* Dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn