Grillowany bakłażan z karmelizowaną cebulą i koprem włoskim
Grillowany bakłażan z karmelizowaną cebulą i koprem jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz cebulkę kopru włoskiego, kozi ser, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony bakłażan i karmelizowana cebula Grillowany ser, Karmelizowany Koper Włoski + Cebula, oraz Karmelizowana cebula i koper włoski Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill do średniego ciepła.
Pokroić bakłażana w poprzek na 8 (1/2 cala grubości) plastry. Lekko płaszcz obie strony plastry bakłażana z gotowania sprayu; posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieść na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 7 minut z każdej strony lub aż zbrązowieje. Odstaw plastry bakłażana na bok.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj koper włoski i cebulę; smażyć 8 minut lub aż warzywa będą miękkie i lekko rumiane.
Połączyć pozostałe 1/8 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka pieprzu, rukola, ocet, i olej w średniej misce; wrzucić delikatnie do herbu. Podzielić mieszaninę rukoli równomiernie między 8 talerzy przystawek; top każdej porcji z 1 plaster bakłażana. Ułóż około 1/3 szklanki mieszanki kopru włoskiego na każdym plasterku bakłażana; top z 2 łyżkami pomidorów i 1 łyżką sera.
Pokrojoną bazylię i tymianek posypać równomiernie serem.