Grillowany bakłażan, pomidory i cukinia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanego bakłażana, pomidorów i cukinii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, oliwę z oliwek, pomidory roma i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany plamiak z bakłażanem, cukinią i pomidorami, Cukinia "makaron" z bakłażanem i pomidorami, oraz Pieczony bakłażan z cukinii (bakłażan) i pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić 2 łyżki soli w 3 ćwiartkach zimnej wody.
Dodaj plastry bakłażana i masę z talerzem lub odwróconą miską.
W międzyczasie przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund).
Odcedzić i osuszyć bakłażana.
Połóż warzywa na talerzu.
Umyj jedną stronę oliwą z oliwek i posyp solą.
Grill szczotkowy z olejem roślinnym.
Połóż warzywa na grillu, naoliwione bokiem w dół. Zamknij pokrywę grilla gazowego i gotuj, aż pojawią się znaki grilla, około 5 minut.
Umyj suchą stronę warzyw oliwą z oliwek i posyp solą. Odwróć, zamknij pokrywę grilla gazowego i gotuj do miękkości, 3 do 5 minut.
Warzywa podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.