Grillowany Bakłażan Parmezan
Grillowany bakłażan parmezan wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 510 kalorii, 24g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, oliwa z oliwek, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Parmezan, Grillowany Bakłażan Parmezan, oraz Grillowany Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Opłukać bakłażan, pokroić w poprzek na 3/4-calowe rundy i wyrzucić łodygi i gładkie końce.
Lay plastry obok siebie na dużej tacy lub 2 lub 3 blachy do pieczenia, o 12 przez 15 cali.
W małej misce wymieszać olej i włoską mieszankę ziół.
Pędzel Wyciąć Boki bakłażana z mieszaniną oleju.
Ser mozzarella pokroić w cienkie plasterki, tworząc 1 kawałek dla każdej rundy bakłażana.
W 1 1/2 - do 2-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać sos marinara od czasu do czasu, aż będzie ciepły.
Ustaw rundy bakłażana na grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko przez 3 do 4 sekund). Zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, aż bakłażan jest bardzo miękki po naciśnięciu, kremowy wewnątrz (wyciąć do testu), i rumiane, 6 do 8 protokół; włączyć raz. Ustaw sos marinara na chłodnym obszarze grilla, aby utrzymać ciepło.
Każdą rundę bakłażana ułożyć plasterkiem sera mozzarella. Przykryj grilla, aż ser zmięknie, około 1 minuty.
Przełożyć na talerz. Łyżka sosu marinara na plastry, następnie posypać parmezanem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.