Grillowany bakłażan i pomidory z okruchami parmezanu i bazylii
Grillowany bakłażan i pomidory z okruchami parmezanu i bazylii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 285 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów, Gruba bułka tarta, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona ryba z pomidorami, bazylią i chrupiącymi okruchami, Bazylia Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan i Curry z ciecierzycy z pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż bułkę tartą na dużej blasze do pieczenia i skropić 1 łyżką oleju; dobrze wrzucić.
Piec przez 8 minut, aż bułka tarta będzie chrupiąca i złocisto-brązowa.
Przełożyć bułkę tartą do średniej miski i wymieszać z bazylią i serem.
Plastry bakłażana posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Grill na umiarkowanym ogniu, aż zwęglone i miękkie, o 2 minut na stronie.
Przenieś bakłażana na talerz, wachlując je.
Pomidory posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować na umiarkowanym ogniu, aż do zwęglenia i gorąca, około 1 minuty na stronę.
Ułóż plastry pomidora na bakłażanie i skropić olejem.
Posypać bułkę tartą na wierzchu i podawać od razu.