Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem
Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka izraelskiego kuskus, Prażone tahini, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem, Sałatka Z Bakłażana Z Izraelskim Kuskusem I Bazylią, oraz Bakłażan i sos pomidorowy z izraelskim kuskusem.
Instrukcje
Umieścić sok z cytryny i tahini w dużej misce i ubijać, aż będzie gładka.
Dodać czosnek i szalotka i mieszać do połączenia. Podczas ubijania w sposób ciągły, powoli skropić 2 łyżki oliwy z oliwek, aż do całkowitego włączenia; odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać kuskus i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty kolor i tosty, o 3 protokół.Ostrożnie dodać wodę (mieszanina może się rozpylać), doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż kuskus będzie miękki, około 8 do 10 minut.
Dobrze spuścić przez sitko o drobnej siatce. Jeszcze ciepły, dodaj kuskus do zastrzeżonego dressingu tahini i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.
Podgrzej patelnię do grilla lub grilla na zewnątrz do wysokości (około 450 ° F do 288°). W międzyczasie ułóż plasterki bakłażana i czerwonej papryki na blasze do pieczenia i natrzyj obie strony pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, umieścić plastry bakłażana i pieprzu na grillu i gotować, odkryte, przerzucanie w połowie, aż rumiane i ciemne znaki grill pojawiają się po obu stronach, o 6 do 8 minut Razem dla bakłażana i 10 do 12 minut Razem dla czerwonej papryki.
Przełożyć na deskę do krojenia.Gdy warzywa będą wystarczająco chłodne, pokrój je w drobną kostkę i dodaj do kuskusu.
Posypać natką pietruszki i wymieszać do połączenia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.