Grillowany Łosoś Z Polewą Miso
Grillowany łosoś z polewą Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 441 kalorii, 49g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.07 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz niesezonowany ocet ryżowy, olej sezamowy, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z polewą Miso, Łosoś Z Miętową Polewą Miso, oraz Pieczony łosoś z polewą Miso dla dwojga.
Instrukcje
W średniej misce ubij mirin, ocet ryżowy, miso i olej sezamowy, aż dobrze się połączą.
Dodaj imbir i trzepaczkę, aby połączyć.
Wyjąć 3 łyżki sosu i odstawić do małej miseczki.
Łososia umieścić w naczyniu do pieczenia lub dużych woreczkach ziplock. Przykryć pozostałym sosem i marynować przez 20 minut.
Rozgrzać grill na średnim ogniu. Łosoś Grill aż tylko gotowane przez, o 4 minut na stronie.
Łososia ułożyć na 4 talerzach.
Skropić każdy kawałek sosem reserved i wycisnąć ponad 1/2 limonki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.