Grillowanie: ziemniaki Hasselback z czosnkiem i parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Grillowanie: ziemniaki Hasselback z czosnkiem i parmezanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 775 fanów. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ziemniaki Hasselback z parmezanem i pieczonym czosnkiem, Parmezan Hasselback Pieczone Ziemniaki, oraz Grillowanie: cukinia z parmezanem i czosnkowym olejem Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij cienki plasterek każdego ziemniaka wzdłuż, aby stworzyć równomierną podstawę do odpoczynku. Odciąć końce każdego ziemniaka. Odpoczynek ziemniaków między dwoma pałeczkami lub drewnianymi łyżkami, aby działać jako przystanek dla noża i ostrożnie wyciąć pionowe szczeliny w każdym ziemniaku co około 1/8 cala.
Opłucz ziemniaki pod bieżącą wodą, wachlując, aby spłukać wnętrze ciętych szczelin.
Umieść ziemniaki na talerzu i kuchenkę mikrofalową na wysokości przez 5 minut. Odwróć ziemniaki i ponownie kuchenkę mikrofalową na dodatkowe 5 minut.
Plastry czosnku i parmezanu włóż w plastry do ziemniaków, nie musi być w każdej szczelinie.
Ziemniaki posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wierzch posypać tartym parmezanem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść ziemniaki na chłodnej stronie grilla, przykryj i gotuj, aż będą miękkie w środku i chrupiące na brzegach, około 30-40 minut.
Wyjąć z grilla, ostudzić przez 5 minut, a następnie podawać natychmiast, gdy jest jeszcze ciepły.