Grillowanie: Tilapia Fish Tacos
Grillowanie: Tilapia fish Tacos to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 58g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.58 za porcję. 706 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka proszku ancho chile, tilapia, kapusta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to TACO RYBNE TILAPIA (TACOS DE TILAPIA), Tilapia Fish Tacos, oraz Domowe Tacos Rybne Tilapia.
Instrukcje
Aby zrobić śmietanę chipotle, ubij razem kwaśną śmietanę, chipotle puree i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut lub do 1 dnia przed podaniem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Posmarować rybę z obu stron olejem i doprawić proszkiem ancho i solą.
Umieścić filety na grillu na średnim ogniu i gotować, aż złoty kolor i lekko zwęglone, 3 do 4 protokół. Za pomocą szpatułki, odwrócić rybę i kontynuować grillowanie, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut dłużej.
Wyjmij rybę i pozostaw na 5 minut przed rozdrobnieniem na kawałki wielkości kęsa.
Podczas gdy ryba odpoczywa, owiń tortille w folię i umieść na grillu na 5 minut, aby się ogrzać.
Połóż ciepłe tortille na płaskiej powierzchni i mżnij z niektórymi chipotle crema. Top z rybami, kapustą, cebulą, kolendrą i salsą. Złóż i jedz wyciskając sok z limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.